Social media is a mistake

Door Joeri.Bijlsma op maandag 22 maart 2021 15:50 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 4.309

Dit is mijn eerste tweakerblog en ik weet nog niet helemaal waar ik het voor wil gaan gebruiken, maar dit moet wel even van mijn hart.
Erorm stuk, dus pak er een kopje koffie/thee erbij.


Op social media zie je van alles voorbij komen, van memes tot shitposting.
Opzich niet zo erg, totdat de mede mens er last van gaat krijgen omdat de 1% een te luide stem heeft en een veel te grote invloed hebben op niet alleen vele bedrijfen, maar ondertussen ook je dagelijkse leven.


Om een paar punten aan te snijden waar ik mij dood aan erger:

"People of colour"
"Black lives matter"
"Lgbtq+"
"white supermacy en Cis white males"
"Corona maatregelen"
"Cancel culture"


Dit zijn allemaal topics wat er zo weinig toe doen in de wereld, maar de 1% blaast het dusdanig op dat het in eens een issue is.


"People of colour" > POC afgekort, waar leven we in, de jaren 50/60? Toen rasisme bovenopstond en de zwarte mens niks te zeggen had. Waarom niet gewoon "people"? wat is er mis om alles in 1 te mengen, waarom die afscheiding? Het is totaal niet nodig en is op zichzelfs staand een rasistische term, maakt niet uit hoe je er naar kijkt. Helaas is de 1% zo danig aan het beinvloeden dat de bedrijven hierop in spelen, denk als termen zoals "black owned" - wat ook absolute bullshit is, als de zaak goed is, boeit het dan echt wie de eigenaar is? Als het product goe dis, maakt het dan uit wie het gemaakt heeft? Nee, nee dat doet het niet. Niet voor mij in iedergeval, als ene product shit is en de maker ervan is zwart, tsja, jammer voor hem, niks tegen hem, maar het product is shit, hetzelfde telt voor als het een witte man was. Het probleme is echter, als het wel een zwarte man was en ik zeg dat ik het een slecht product vindt, dan wordt je meteen bestempeld als rasist, wat echt ongelofelijk is als je goed nagaat.

Wat misschien nog verrassender is, is dat aziaten niet behandeld worden als "people of colour" - zij worden gezien als een vorm van superior white people. omdat aziaten vaak geassiosieert worden met succes, mogen zij het label "POC" niet dragen, en al helemaal niet omdat de meeste aziaten redelijk blank gekleurt zijn. Het geweld op aziaten in amerika is behoorlijk groot, maar daar wordt niet over gesproken want de mensen die het geweld uitvoeren zijn..je raad het al, zwarte mensen. Maar de media mag de zwarte mens niet aan de schandpaal hangen want dan krijgen ze booze tweetjes van snowflakes. Wat een verrassend groot effect heeft op de media en specifieke industrieen zoals films en games. (hierover meer in het lgbtq topic).


"Black lives matter" - oftewel gratis winkelen als je er aan meedoet. Het doel van BLM is opzich prima, maar de rellen en looting wat er op volgt is wat de naam doet bloeden. Ik ben geen rasist en ik ben van mening dat er vele andere zijn die dat ook niet zijn (lees, de majority). BLM zorgt ervoor dat mensen weer rasistsch gaan wezen tegen de zwarte man/vrouw want de naam "BLM" wordt nu al gauw geassocieerd met de rellen en geweld wat er mee komt kijken, niet dat de zwarte gediscrimneert worden in amerika (laten we eerlijk zijn, het is alleen een "probleem" in america, de rest van de wereld is redelijk tollerant als het gaat om zwarte mensen).Ik heb probleem in aanhalingtekens gezet want als we naar de cijfers kijken, zijn er ongeveer 14% zwarte mensen in amerika, een minority, maar als je kijkt naar het aantal zwarte mensen in de gevangenis of die een criminele achtergrond hebben, dan zijn dit er een behoorlijk stuk meer. Als je alleen al googled op de cijfers dan kom ej er achter dat de meeste gevangenen mensen met een donkere huidskleur hebben. En dan afvragen waarom de politie geen risiko wil nemen met een persoon die ze achterna zitten die met name een donkere huidskleur hebben. Het is wel een beetje ironisch dat ze op willen staan voor de zwarte mens, maar ondertussen alles ontkennen wat hun ook maar in een...zwart (kek) daglicht kan zetten.

Ik ook begin er zo moe van te worden, dat ik een negatief beeld ga krijgen van de zwarte man/vrouw, zeker als deze de BLM steunt ongeacht of hij.zij het oprecht bedoeld of niet. cAls je een witte huidskleur hebt, dan ebn je automatisch een rasist als je niet mee doet met de BLM beweging of er niks van zegt, hoe kan dit nu NIET bedoeld worden behalve rasistisch? Voor zover ik het weet was het rasisme op een all-time low de laatste jaren, het is dankzij de BLM beweging dat die shit nu allemaal weer terug komt. Om maar te zwijgen dat wij, de witte mens schuldig zijn aan de slavenarij van vroeger, iets wat onze huidige generatie helemaal niks mee te maken heeft, maar TOCH de schuld van krijgt. Hoe laag wil je gaan? wat mij betreft ben ik er echt klaar mee.


LGBTQ+ Dit is nog zo'n kansloos iets, waarom moet hier een awareness van komen? Waarom in godsnaam al die belachelijke termen om maar speciaal te voelen. Is het niet juist het hele idee achter de lgbtq meuk dat ze gelijk willen zijn aan de "normale" mens, dat er geen onderschijd gemaakt wordt als iemand homo, trans of lesbisch is? Het online platform wordt nu gebruikt om "normale" mensen weg te zetten als transphobic etc ("normaal" als in hetero). als ze geen trans willen neuken, terwijl die persoon gewoon het andere geslacht mooi vindt en niet een omgebouwde persoon. Als je straight bent, ben je automatisch een homofoob of transfoob, zo gaat het in die community. De bedrijven haken hier helaas net iets te veel op in, net als de BLM beweging. Ik had het in 2019 al voorspelt en het gaat alleen maar erger worden.

Als je een film hebt met een "strong female lead" - dan weet hollywood mijn god niet hoe ze dat willen aan pakken. Ze geven de vrouw een geschoren kapsel, is uiteraard een lesbisch persoon, en is natuurlijk ook nog het liefst donker van kleur, want daar scoor je puntjes mee op twitter. Dit tengere vrouwtje slaat kerels neer 3x haar gewicht en grootte, erg geloofwaardig is het allemaal niet. Dan komen ze ook nog uit met shit als batwoman en captain marvel, zogenaamt de kleine meisjes laten zien dat vrouwen ook sterk kunnen zijn, maar dan op een compleet verkeerde manier. Hoezo verkeerd? de man is slecht en kan nooit goed doen, ze zijn allemaal het kwaad en alleen de vrouw is perfect. Wat is er gebeurd met echte sterke vrouwen? Denk hierbij aan Ripley van "Alien" of Kill bill? Dit waren pas ECHTE vrouwen, stoer, sexy en niet gecatered tot de minority. overigens zagen ze er ook niet uit als kerels met kort haar, wat een plus punt is.
De recente mulan film laat ook zien waarom de vrouw niet "sterk" is, mulan had al special powers en alleen zij kan die magic bullshit doen, maar in de original series, heeft zij zich gewerkt naar de top en alle mannen in het koningrijk respecteren haar. DAt is wat je mee wilt geven aan je kinderen, niet die magic gene bullshit die ze tegenwoordig laten zien. Dat niet alleen, het kan ook de verkeerde kant opgaan, als zo'n meisje vatbaar is voor zulke invloeden en later in haar leven tegen een man moet vechten om wat voor reden dan ook, dan wordt die finaal de grond in gestampt door superieure spier genen die de man bezit. Wat moet zo'n meid dan denken van haar verleden en de "heldinnen" waar ze zo naar op keek?

Verrassend genoeg is Azië juist het platform wat sterke vrouwen GOED doet, kijk naar de meest recente trailer van tekken 7 bijvoorbeeld, een poolse prime minister die karate kan. Heeft sicke moves en ziet er niet uit als een of ander lesbische transgender gecaterde persoon. Nee, gewoon een normale, semi gespierde meid met mooi haar. Niks mis mee, maar het westen snapt dit schijnbaar niet. (trailer in kwestie: https://www.youtube.com/watch?v=MnI6XM6_CDY )

Overigens is deze community de meest toxic die er bestaat als je het mij vraagt. En het probleem van de community is dat er waarschijnlijk zo weinig daadwerkelijke lgbt+ mensen er mee eens zijn met hoe hun het beeld van de gay/lesbo/trans veranderen voor anderen. Ik ben zelf nog niet een homo persoon tegen gekomen, maar ik kan mij niet voorstellen dat hij/zij een probleem zou hebben als ik zei dat ik vrouwen leuk vind als man zijnde, dit is dan weer een groot contrast bij de lgbt+ community online, waar de keyboard warriors veilig achter hun keyboardje en vpn zitten. Nu zijn er gelukkig snuggere mensen die de term "super straight" hebben uitgevonden, het beste wat er in 2021 is voortgevloeit als je het mij vraagt. Zij spelen nu het spelletje wat de lgbt+ community al tijden doet en het zint hun totaal niet. Voor de mensen die niet helemaal up-to-date zijn, een superstraight is iemand die straight is, maar geen transgende rpersoon zou daten. Dit iss chijnbaar een enorme issue in de community, dat er mensen zijn die uitgescholden worden als ze iemand niet willen daten. De omgekeerde wereld zou je zeggen, in plaats dat straight mensen zeggen dat homo of lesbisch fout is, zijn nu de majority de kwade mensen. Hoe je het went of keert de "normale" mens is man > vrouw en vrouw > man als het gaat om liefde relaties. Als ze echt gelijkheid willen hebben (wat schijnbaar niet het doel is, dat is om iedereen die niet lgbt is neer te halen) dan moeten ze ook gayparades en andere speciale dagen afschaffen. We hebben ook geen nationale hetero dag oid, dus warom hun wel? Stop met het plaatsen van mensen in hokjes met labels, dit kan gewoon echt niet meer.

Als iemand homo is, of transgender, dat is helemaal prima, maar ga dan niet gedragen alsof je beter bent dan een ander of "anders", want in het grote beeld, ben je precies hetzelfde als je buurman of buurvrouw, alleen je vind een ander geslachtsdeel mooier of je voelt je meer vrouw/man dan dat je werkelijk bent, niks meer, niks minder. Toegegeven, sommige homo's hebben wel wat vrouwlijke trekjes waarbij je het wel in de gaten hebt dat die persoon een homo is, maar dat hoort er nu eenmaal bij (vind het persoonlijk wel grappig/schattig), net als dat je mensen hebt die emo, introvert zijn of alternative, maar die gaan dat ook niet op social media gooien en zeggen dat iedereen die het niet is, slecht zijn.


"White supremacy en Cis white males" - Als je een "cis white male" bent, heb je een probleem...volgens social media. Je wordt niet serieus genomen en wordt aan een schandpaal genagelt alsof je de zwaarste crimineel bent van de online wereld. Mannen worden steeds meer en meer neergehaald want er zijn zo weinig vrouwen in de "top positie". No shit sherlock, misschien omdat er niet zo veel vrouwen zijn die de ambitie hebben om de hele dag achter een tafel te gaan zitten en shit te bespreken? Je hoort ze niet dat de lootgieters en straatwerkers ruim, maar dan ook echt RUIM een minderheid hebben aan vrouwlijke collega's. Waarom? Omdat ze dan daadwerkelijk moeten werken. Ze zijn alleen maar aan het janken over top posities, want dan kunnen ze centjes vangen zonder er al te veel voor te doen (fysiek gesproken dan). Waarom die verdeeldheid? Waarom niet gewoon mensen aannemen voor wie ze zijn en wat ze kunnen en niet omdat ze man/vrouw zijn.

Het hele onzin dat er meer vrouwen over de vloer *moet* kan echt regelrecht de prullebak in als je het mij vraagt. Als ik bij een interview kom en de desbetreffende persoon is een vrouw en zij zal mijn leidinggevende zijn, dan kijk ik daar niet van op, ik ga er ook geen problemen mee hebben (net als vele andere mannen mag ik hopen). Als het een man is, maakt het mij ook niet uit natuurlijk. Waarom *moet* er meer vrouwen over de vloer? waarom zijn er zo weinig mannen aan het werk bij een beautysalon? of waarom zijn er haast geen mannen die bij een massage salon werken? of kappers? Daar hoor je de man toch ook niks over zeggen? Waarom moet de vrouw dan wel klagen dat er in een bepaalde sector minder vrouwen zijn dan mannen? De meeste vrouwen die zijn meer geinteresseert in de zorg delen van de maatschappij (je kunt dit clasificeren als stereotype, maar dit is nu eenmaal de waarheid). Tuurlijk zijn er ook vrouwen die ambitie hebben en graag aan de tafel zit als directrice of manager en als zij dat wil, komt die ook aan de slag als iemand die hogerop zit. Zo hoort het gewoon te gaan, hard werken voor de positie waar je voor wilt werken en niet aangenomen worden omdat de werkvloer meer vrouwen nodig heeft. Kun je dat wel voorstellen? "ja sorry, je bent een man, en we kunnen je niet aannemen want we moeten meer vrouwen hebben" - dat zou mijn bloed doen koken.

Ook worden mannen ander sbehandeld op online platformen zoals twitch. laten ze een plaatje zien dat 18+ is omdat een donator grappig wilde zijn? week ban. Een vrouw die letterlijk aan het stripteasen is met de hele poes voor de camera? 3 dagen suspension. Doet de man iets wat tegen de ToS is van twitch? 30 dagen ban, de vrouw? een waarschuwing. De vrouw wordt op een pedestaal gezet en de man moet in het stof bijten omdat die een man is. dit geberud nu dus overal en als je een witte man bent ben je het slechtste wat de mens kan overkomen...volgens social media dan en het probleem hiervan is, is dat er waarschijnlijk jongeren zijn die enorm gepest worden omdat ze niet homo/lesbisch zijn of omdat ze simpel weg wit / man zijn. Met de corona situatie zitten de jongeren meer dan ooit op social media en die worden allemaal beinvloed door de slechte mensen die daar op zitten.


"Corona maatregelen" Dit os ook zoiets waar ik mij echt dood aan kan ergeren. Corona is hier en het is een groot probleem. Mensen die zeggen dat het maar "een griepje is" mogen van mij een kogel krijgen, hoe minder wij van dat soort lui hebben, hoe sneller de maatschapij weer tot een normaal niveau kan komen. Laatste keer dat ik keek waren er geen 611 intensive care opnames van mensen die een griep hadden, en de zorg wordt dusdanig toegetakeld dat de normale zorg er onder gaat lijden. Denk ook hierbij aan de ouwerenzorg, verschikkelijk veel ouderen zijn al eenzaam en dan mogen ze ook nog geen bezoek meer krijgen van hun geliefden omdat de arrogante mens niet even kan gedragen voor een maand of twee. Als je het mij vraagt moest de lockdown een stuk strenger dan wat wij hebben meegemaakt in nederland, letterlijk alles had op slot gemoeten en die avond klok moet om 18:00 al beginnen niet om 21:00 dat is al veel te laat. ook de mensen die aan het janken zijn dat die mondkapje zo erg is mogen van mij direct het land uitgestuurd worden, nederlande rof niet, weg ermee. Ik erger mij ook dood aan de mensen die dat ding verkeerd ophebben, ik zeg het ook direct tegen die mensen "moeilijk he, een mondkapje normaal op doen" is dan de reactie van mij. Ik ben een grote kerel (193cm, 145kg) en ik ben niet zo heel bang dat er een kwade tussen zit die mij wat aan wil doen, dus ik zeg gewoon zoals het is omdat een ander het schijnbaar niet wil doen. Schaamt eheb ik niet, dus daar ga ik mooi op in spelen, misschien steekt de mede mens er wat van op.

Protesten tegen het corona beleid moet ook veel strenger aangepakt, meteen een boete van 200 euro ofzo, stil protesteren op 1,5m afstand en mondkapje op, dan vind ik het prima, maar wij weten allemaal dat dit nooit zo gaat en dat ze negen van de toen keer geen mondkapje dragen en veel te dicht opelkaar zitten. En dan maar blijven janken dat hun vrijheid ontnomen is, mens het is geen concentratiekamp, DAN ben je je vrijheid kwijt, niet dat je fatsoenlijk afstand moet houden van elkaar of dat je voor een kleine periode ene mondkapje moet dragen voor de veuligheid van een ander. De protesters denken alleen maar aan hunzelf en niet aan een ander, ze zeggen wel dat nederland veel te lijden heeft, maar ik geloof er niet zo in. De meeste mensen die ik spreek hebben geen problemen met een mondkapje in de winkels en drukke ruimtes, het is niks bijzonders immers, maar de protesters doen net alsof hun een kussen voor het hoofd krijgen en de kamer niet uit mogen.

Om maar te zwijgen over die conspiracy theoristen, dat het allemaal een hoax is. Dat is een konijnen hol waar ik zelf niet in wil gaan springen, ik raak al teveel hersencellen wkijt aan de voorgaande zaken, ik wil nog een beetje sanity overhouden.


"Cancel culture" Dit bestaat technisch gezien al langer, maar het is nu pas echt een probleem aan het worden. Heb je in het verleden toen je jong was iets stoms gezegt? Wie niet, we leren allemaal van onze fouten, maar online media wil daar niets van weten. Als jij 15 bent en iets stoms op je facebook/twitter gezet hebt ga je daar jaren later flink last van krijgen van keyboard warriors. Ze doen alles op alles om jouw carriere die je sindsdien opgebouwd hebt neer te halen. Het is al helemaal een probleem als je prominent online zaken doet op platformen zoals twitch en youtube. Als je een grote youtube of twitch streamer bent en je hebt in een ver verleden iets gezegd wat niet helemaal meer van deze tijd is (wat logisch is, het is immers in het verleden gezegd) dan mag je je online leven gaan opgeven, of je moet leven met doods bedreigingen, DDOS aanvallen en zelfs het uitschakelen van jouw online platform waardoor je je inkomsten kwijt raakt en misschien zelfs dakloos kunt worden in sommige landen.

Het is niet alleen voor de mensen die actief zijn op een social network platform, ook andere soorten media hebben hier last van, denk aan "Pepe le pew" van warner bros of karakters van kinderboeken die in het verleden zijn geschreven. Onze tere kinderzieltjes kunnen dat soort "rasisme" niet aan volgens hun. Ik weet niet, maar ik ben zelf redelijk goed uit de kleren gekomen en zo zijn vele anderen voor mij, met of zonder deze "schadelijke" beelden en of boeken. Cancel culture wordt steeds groter met de dag en wie weet wat voor rare shit ze gaan uitvreten, maar het kan nooit goed zijn, dat weet ik nu al.


Al deze zaken hadden geen tot minder impact gehad als we geen social media hadden, de stomme mensen blijven in hun eigen hokje en steken daarmee anderen die gevoelig zijn voor dit soort onderwerpen niet aan, waardoor de samenleving goed werkt. Rasisme was grotendeels uit de wereld en slechts een specifieke kleine groep had hier last van, is dat erg? Natuurlijk is dat erg, maar zoals het nu gaat is ook geen oplossing, de witte mens rasist noemen en rasistische opmerkingen naar hun toe moet maar geaccepteerd worden door hun en als er ook maar iets slechts gezegt word over de andere rassen dan ben je de pineut.

Als alleen twitter al verwijderd wordt zal er veel opgelost worden, maar zoals het er nu naar uitziet gaat dit helaas nooit gebeuren.
Facebook heeft ook een grote invloed op mensen, denk hierbij aan het oproepen van mensen om te gaan rellen en stelen - ik bedoel, ""protesteren"" - maar tot een zekere mate is dit minder invloedrijk dan twitter. Zeker als het gaat om multimedia bedrijfen die films en games maken, die zitten meer op twitter (wat een slecht ding is als je het mij vraagt).


Ik heb al verschikkelijk veel platformen uitgezet en ik hou specifiek veel contact aan de prsoonlijke kant (vrienden/familie) - maar als ik er ook mee te maken krijg op het nieuws of op een topic op tweakers, omt het allemaal wel weer naarboven, of ik dat nu wil of niet.

Reacties


Door Tweakers user kelwin123, maandag 22 maart 2021 16:41

Over corona: zullen we de mensen die voor de maatregelen zijn alle economische laten betalen? Dat lijkt mij wel zo eerlijk. En over de griep, waarom horen we daar niets meer over?

Onthoud: je zult niets bezitten en daar zul je blij mee zijn.

Door Tweakers user Yodocus, dinsdag 23 maart 2021 09:55

Alles wat je water geeft groeit.

Door Tweakers user servies, dinsdag 23 maart 2021 11:11

kelwin123 schreef op maandag 22 maart 2021 @ 16:41:
Over corona: zullen we de mensen die voor de maatregelen zijn alle economische laten betalen? Dat lijkt mij wel zo eerlijk. En over de griep, waarom horen we daar niets meer over?
Omdat de griep door alle genomen maatregelen met betrekking tot Corona totaal geen kans heeft gekregen...
Tot zover het idee dat Corona te vergelijken is met een griepje...

Door Tweakers user Harm_H, dinsdag 23 maart 2021 13:17

Black Looters Matter ontstaat door sociale onrust, toenemende welvaartskloof en klimaatverandering.

Die burgeroorlog die ik mijn blog voorspeld had gaat helaas uit komen, maar je moet wel geduldig zijn. Het zal ook wel lang duren voordat Nederland overspoeld (met zowel immigranten als water) terwijl het globale zuiden onleefbaar wordt.

We hebben het aan onszelf te danken.

Door Tweakers user Theo, dinsdag 23 maart 2021 15:20

kelwin123 schreef op maandag 22 maart 2021 @ 16:41:
Over corona: zullen we de mensen die voor de maatregelen zijn alle economische laten betalen? Dat lijkt mij wel zo eerlijk. En over de griep, waarom horen we daar niets meer over?

Onthoud: je zult niets bezitten en daar zul je blij mee zijn.
In de Filipijnen en delen van Indonesië moeten alle coronawappies als straf voor het overtreden van de preventiemaatregelen de gaten graven op het kerkhof waar de coronaslachtoffers worden begraven. Dat zouden ze in NL ook moeten invoeren zodat dat soort mensen weten wat hun gedrag als gevolg heeft.

Door Tweakers user Joeri.Bijlsma, dinsdag 23 maart 2021 15:29

Theo schreef op dinsdag 23 maart 2021 @ 15:20:
[...]


In de Filipijnen en delen van Indonesië moeten alle coronawappies als straf voor het overtreden van de preventiemaatregelen de gaten graven op het kerkhof waar de coronaslachtoffers worden begraven. Dat zouden ze in NL ook moeten invoeren zodat dat soort mensen weten wat hun gedrag als gevolg heeft.
Ik kan het hier wel mee eens wezen.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 23 maart 2021 15:31]


Reageren is niet meer mogelijk